Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
SOLGAR Nutri-Nano CoQ-10 - 50 Kapsułek
- Suplement diety
- 3,1 x bardziej przyswajalny niż standardowy CoQ-10*
- Produkt nie zawiera cukrów, soli i skrobi
Bezglutenowy, Bezmleczny
Solgar z dumą prezentuje produkt Nutri-Nano™ CoQ-10.
Nutri-Nano™ firmy Solgar oznacza opatentowaną nanotechnologię, dzięki której składniki odżywcze rozpuszczalne w tłuszczach są przekształcane w składniki amfifilowe, tj. substancje rozpuszczalne zarówno w tłuszczach jak i wodzie. Odbywa się to poprzez umieszczenie składników rozpuszczalnych w tłuszczach w rozpuszczalnej w wodzie otoczce o rozmiarach nanometrycznych, zwanej micelą.
Forma koenzymu Q10 zastosowana w Nutri-Nano jest ponad 3 razy lepiej przyswajalna niż krystaliczne (sproszkowane formy) Q10*
Skala nano
- 1 nanometr = 1 miliardowa część metra (0,000000001)
- Włos ludzki ma ok. 80000 nm szerokości
- Typowy wirus ma 10 nm
- Hemoglobina ma 5,5 nm
- 1 micela Nutri-Nano™ CoQ-10 ma 30 nm szerokości
- 1 micela zawiera 400 cząsteczek CoQ-10
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) zawiera:
Koenzym Q-10 Nutri-Nano™ (ubichinon) – 30 mg
Składniki:
substancja wypełniająca: polisorbat 80; żelatyna (wołowa), substancja glazurująca: glicerol (z oleju palmowego i oleju z ziarna palmowego); trójglicerydy o średniej długości łańcucha, Koenzym Q-10 Nutri-Nano™ (ubichinon), barwniki: ekstrakt z papryki, dwutlenek tytanu.
SPOSÓB UŻYCIA
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.
INFORMACJA ALERGICZNA
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: cukrów, soli, skrobi, pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów.