Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
SOLGAR L-Teanina 150 mg - 60 Kapsułek
- Suplement diety
- Produkt nie zawiera cukru, soli, skrobi
Bezglutenowy, Bezmleczny, Koszerny, Wegański, Wegetariański
L-teanina
L-teanina jest aminokwasem niebiałkowym, który występuje niemal wyłącznie w zielonej herbacie i obecnie zyskuje na popularności.
L-teanina z łatwością pokonuje barierę krew-mózg i zdaje się zwiększać poziom neuroprzekaźnika hamującego kwasu gamma-aminomasłowego (GABA), wpływając także na poziom serotoniny i dopaminy*. Ponadto pobudza emitowanie fal mózgowych alfa, prowadząc do stanu głębokiego relaksu i jednocześnie czujności umysłowej podobnego do stanu osiąganego podczas medytacji.* Sprzyja w ten sposób zrelaksowaniu i czujności umysłu.
*Chatterjee S., Chatterjee A., Bandyopadhyay S.K., L-Theanine: A Prospective Natural Medicine, Int. J. Pharm. Sci. Rev. Res., 2016, 41(2), 21: 95-103
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 lub 2 kapsułki) zawiera:
L-Teanina (Suntheanine®) (w wolnej postaci) – 150 mg/300 mg
Suntheanine® jest zarejestrowanym znakiem towarowym Taiyo International Inc.
Składniki:
L-Teanina (Suntheanine®) (w wolnej postaci), substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancja wypełniająca: celuloza; substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych.
SPOSÓB UŻYCIA
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) kapsułka dwa razy dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
INFORMACJA ALERGICZNA
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: drożdży, pszenicy, soi, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów i barwników